Lidé se do restaurací těší, rezervace vzrostly o 60 %
Počínaje dnešním dnem mohou restaurace opět zpřístupnit i své interiéry, hosté tak už nemusí své plány rušit například kvůli nepřízni počasí. Jejich zájem potvrzuje gastronomický průvodce Restu, který během posledního týdne zaznamenal 60% nárůst rezervací. Restauratéři tak své podniky začali opět hojně zásobovat, což dokazuje
i obrat sítě velkoobchodů MAKRO Cash & Carry z uplynulého víkendu, který se poprvé od uzavření gastronomického sektoru dostal do černých čísel.
„Poslední týden jsme sledovali postupné snižování záporného čísla v obratech, největší zájem jsme pak zaznamenali hlavně o víkendu, kdy se restauratéři začali připravovat na pondělní celkové otevření restaurací. Jsme rádi, že se gastronomie začíná opět probouzet,“ říká Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO Cash & Carry, která dodává, že se velkoobchod i nadále snaží co nejvíce pomoct gastronomickým podnikům k bezpečnému provozu, který ochrání nejen hosty, ale především zaměstnance. Ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu (SORC) vznikl seznam doporučení, který pokrývá všechny oblasti provozu a na konkrétních příkladech vysvětluje, která musí gastronomické podniky dodržovat. Nejaktuálnější znění návodu mohou provozovatelé gastronomických podniků najít ZDE.
Zdroj: MAKRO Cash & Carry, foto: MAKRO Cash & Carry , pixabay.com