DAGO: Unikátní POP médium nabízí zážitek ve stylu tradičního sudu
Česká rodinná firma JIP východočeská a.s. provozuje v Brně na Pražákově ulici prodejnu, jež je na tuzemské poměry raritní. Na prodejní ploše o rozloze 6000 m2 je samozřejmostí nabídka z 19 500 položek potravin i nápojů, od těch klasických, přes bio a farmářské produkty, až po speciality určené k nejrůznějším druhům a odvětvím kulinářství a gastronomie, včetně té zahraniční. Kromě úseků čerstvých potravin, řemeslné pekárny, řeznictví s masem, úseku čerstvých ryb a mořských plodů nechybí ani pražírna kávy s kavárnou, sushi point, výrobna čerstvých těstovin a mozzarelly či pěstírna bylinek přímo na prodejně nebo steaková restaurace.
DAGO dostalo příležitost proměnit obří dřevěný sud, který se nachází v sekci lihovin, na výjimečný prezentační stojan, který upoutá pozornost nejen milovníků rumu a whisky. Finální realizace představuje produkty od společnosti Palírna U Zeleného Stromu, nejstarší evropské palírny s tradicí sahající až do roku 1518. Toto umělecké POP médium spojuje tradici s moderním nádechem a poutavým designem, který přímo vybízí k návštěvě.
Vnitřek sudu je stylizován jako malá expozice, kde jsou pečlivě rozmístěny produkty dvou významných značek této palírny – Stará Žitná Myslivecká a Heffron. Zákazníky zve k „vstupu a seznámení se“ s nabídkou, která je umístěna v elegantních policích. Celková prezentace navozuje dojem, že návštěvník vstupuje přímo do světa tradiční výroby alkoholu. Zatímco Stará Žitná Myslivecká představuje tradiční žitnou whisky s hlubokými kořeny v české historii, prémiový rum značky Heffron je inspirován odkazem legionářů a vyrábí se z pečlivě vybraných surovin.
Na vnější části sudu nechybí výrazný a zároveň decentní komunikační branding, jehož pomyslnou korunu tvoří otočný prosvětlený kruh s logem Palírny U Zeleného Stromu. Výsledný efekt vystavení podtrhuje prestiž a dědictví značky. Stojan tak nejen zdobí obchodní prostor, ale také přináší zákazníkům možnost interakce a jedinečný zážitek, kdy mohou objevovat příběhy a chuťové profily těchto výjimečných produktů.