Alternativní potraviny táhnou i u běžných zákazníků, Košík zařadil do nabídky desítku nových lovebrandů
E-shop s potravinami Košík.cz představil jarní novinky ve svém portfoliu. Vsadil na výrazné gastro lovebrandy a zaměřil se na doplnění sekcí s alternativními potravinami, řemeslnými a biovýrobky. Zákazníci tak nově mohou objednávat více než stovku vegetariánských, veganských nebo bezlepkových produktů od nejznámějších dodavatelů. Odměnou prošla také sekce čerstvého řemeslného pečiva. Zájem o alternativní potraviny na Košíku meziročně opět stoupl, k nákupu si je přidává o dvě pětiny zákazníků více než loni.
V sortimentu se nově objevily například vegetariánské speciality od Lindy McCartney nebo Garden Gourmet, rostlinné nemléčné výrobky od Nemléka, sladké i slané bezlepkové pečivo od německé značky Schär, která patří k jedněm z nejstarších výrobců, či od české malopekárny DoDo. Řemeslné pečivo doplní Merhautovo pekařství nebo biopekárna Zemanka. Přidána tak byla více než desítka dodavatelů s více než 150 produkty, novinky se objevily také v nedávno představené nabídce britského supermarketu Iceland.
Při pravidelné obměně portfolia Košík.cz vychází ze své filozofie „Jednoduše pro všechny“. Jedním z jejích cílů je doplnit postupně všechny základní potraviny řadou alternativ. Spolupráce s gastro lovebrandy, které se ve výrobě potravin velmi často specializují na úzký segment, tedy dává smysl. Zákazníci na Košíku navíc začínají vyžadovat alternativní nebo řemeslné potraviny stále častěji. Počet zákazníků, kteří je nakupují, se meziročně zvedl o dvě pětiny. Zároveň výrazně roste počet prodaných položek a spolu s dětským zbožím se jedná o nejrychleji rostoucí kategorii.
S rozšiřujícím se počtem dodavatelů nakupují alternativní potraviny stále častěji i lidé, kteří by si k nim v minulosti nenašli cestu – například takzvaní flexitariáni (občasní vegetariáni) nebo ti, kteří se rozhodli omezit v jídelníčku laktózu či lepek.
„Naši zákazníci jsou rok od roku náročnější. To je rozhodně dobře, protože pokud něco posouvá nejen služby, ale i výrobce, je to zákazník, který vyžaduje nadstandardní kvalitu. Potraviny s alternativním složením se i díky tomu postupně dostávají do mainstreamu. Mohou za to především takzvané gastro lovebrandy, které dokáží své zákazníky učit novým jídelním návykům a vytváří kolem své značky fungující komunitu,“ uvádí Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz „Tento přístup je nám velmi blízký a v online prostředí se opravdu dobře doplňujeme.“
Zdroj a foto: Košík.cz