Za špičkovým pivem i jídlem do porubské Viktorky

Nový bod na gastronomické mapě Ostravy, Plzeňská tankovna Viktorka, byl minulý týden slavnostně otevřen v městské části Poruba. V místě, které se má stát moderním prostorem pro setkávání lidí s využitím vynikajícího jídla a tankového piva Pilsner Urquell. 

Majitel a provozovatel Viktorky Lukáš Chlebovský König k tomu říká: „Volba nemohla padnout na jiné pivo než na Pilsner Urquell.“ Provozní společnost se stará mj. i o několik dalších restaurací, a také zajišťuje catering v největší sportovní aréně ve městě. „To je pro nás velká škola starat se o jazýčky světových hvězd showbyznysu a sportu, mnohdy hodně zhýčkaných. Abychom v podobných zkouškách uspěli, museli jsme dát dohromady tým špičkových odborníků a ty využíváme i v nové Viktorce,“ dodává majitel.

Viktorka přináší do Ostravy kus koloritu a atmosféry domoviny světově proslulého světlého ležáku, který dobývá svět už 175 let. A nebylo to jen v listopadu 2017, kdy do Viktorky zavítal historický průvod s plzeňským sládkem a dřevěným sudem nefiltrovaného ležáku při oslavách tohoto jubilea. Plzeňskou inspiraci přináší, ovšem neúmyslně, sám název restaurantu. Od původního Viktoria se začalo žoviálně přecházet na Viktorka.

Nicméně bez toho, že by to značilo převlékání do dresů úspěšného západočeského fotbalového klubu,“ dodává Lukáš Chlebovský König za všechny fandy ostravského fotbalu.

Moderní, prostorný a vzdušný interiér je plný světla v různě pojatých sektorech, odlišených barevně, s různými typy sezení či nenápadně vyhlížejícími oddělovacími prvky. Dílo architekta Tomáše Hrubého pracuje s různými materiály, od dřeva až po kůži.

Centrem restaurantu je výčep, za kterým se střídá hned několik výčepních, které vede Vít Voznica, Pilsner Urquell Master Bartender. Jeho hladinky patří k průkopnickým činům na celé Moravě už dlouhou dobu. Vždyť titul nejlepšího výčepního získal v roce 2009 a před několika lety přidal rovněž hrdý titul Mistr výčepní Pilsner Urquell.

Kuchařský tým nabízí zejména tradiční českou kuchyni připravovanou moderními způsoby a za využití špičkových technologií. Orientace ve stálé nabídce patří k přednostem Viktorky. Vždyť menu je koncipováno jako Noviny, resp. Pivoviny s originální výzvou – Přestaňte číst voloviny, čtěte naše Pivoviny.

O slavnostní otevření tankovny se podělili mj. farář Vítězslav Řehulka, starosta městské části Petr Mihálik, moderátor a olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle a starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Večerem provázel moderátor Leoš Mareš.

 

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Foto: restu.cz

Hlavní partner

Partneři

Alianční partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010