Pekárny Globusu hlásí před Vánoci rekordy
Vánočky, ručně vykrajované cukroví i hotová těsta zažívají letos boom. V patnácti vlastních pekárnách a cukrárnách Globus se teď nikdo nezastaví. Zákazníci totiž pořizují víc ručně vykrajovaného cukroví než vloni, rekordní množství je i cukroví objednaného na zakázku. Větší zájem oproti roku 2019 je i o koupi hotových máslových těst, kterých zdejší cukráři připravují hned 8 druhů. Zákazníci letos kupují i víc ručně pletených vánoček.
Koupit hotové těsto z pravého másla a doma z něj udělat cukroví, takových zákazníků Globusu je oproti loňsku o 12 procent víc. Největší zájem je očekáván tento pátek a sobotu. Těsně před Vánoci nastane boom ručně pletených vánoček na sváteční stůl, odhad nárůstu prodeje je až 10 %. Nejraději mají zákazníci kilovou máslovou vánočku pletenou z devíti pramenů. Zákazníci do regálů sahají i po novince, hotových korpusech a tvarech, které stačí jen doma dozdobit.
Obrovský úspěch letos mají v Globus pekárnách s hotovým vánočním cukrovím. „Máme velké množství zákazníků, kteří se pro tento sortiment vracejí, protože vědí, že sázíme na kvalitní suroviny a ruční zpracování. Například u cukroví máme v letošním roce také vyšší objednávky zákazníků o 200 procent oproti loňsku,“ řekla Lutfia Volfová, vedoucí externí komunikace Globus a dodala: „Jsme jediným řetězcem na trhu, který vyrábí ručně cukroví a dokáže přijímat objednávky zákazníků stejně, jako třeba malé cukrárny.“
Odhadovaná spotřeba na pečení vánoček, cukroví a přípravu těst v Globusu:
- Výrobu hotových těst na cukroví z pravého másla, cukru a mouky se letos zvýší na 12,5 tuny.
- Pekaři v Globusu ručně upletoupřes 60 kilometrů vánoček, což vydá na 160 tisíc kusů.
- Jen na vánoční cukroví, těsta a vánočky v Globusu spotřebují pekaři a cukrářky více jak 15 tun českého másla, 10 tun rozinek a 6 tun mandlových plátků.
Zdroj a foto: Globus