Novinka na českém trhu – sýry ILE DE FRANCE
Světoznámá značka prémiových sýrů ILE DE FRANCE od svého prvního vyplutí v roce 1936 se poprvé objevila u českých břehů. Připlula s nákladem lahodných plátkových sýrů.
Sýry ILE DE FRANCE jsou vyráběny s láskou a úctou k tradici k mlékařskému řemeslu. Mléko pocház z francouzských farem. Na český trh přicházejí s pěti druhy plátkových sýrů, v nichž se najde každý milovník sýrů. Značka ILE DE FRANCE má za sebou více než 80 úspěšných let. V roce 1936 vyrazil na cestu jeden z prvních zaoceánských parníků ILE DE FRANCE a začal dovážet francouzské sýry Brie a Camembert do USA. Sýry ILE DE FRANCE ve světě rychle získaly pověst vysoce kvalitních francouzských sýrů.
Všechno to začalo bratrskou spoluprací. Alfred Schratter na New Yorkský trh distribuoval ty nejlepší evropské potraviny. Jeho bratr Julius Schratter se v Evropě staral o jejich výběr. Pro převoz přes Atlantik si vybrali jeden z nejluxusnějších parníků té doby ILE DE FRANCE. Luxusní francouzské sýry nesou jméno tohoto parníku, k jeho poctě a ve jménu luxusu, který ve své době představoval. Na jeho palubě se plavili známí a zámožní lidé a užívali si francouzské kuchyně a interiéru ve stylu Art Deco.
Plátkové sýry ILE DE FRANCE se hodí jak pro studenou kuchyni (Baldaran, Normantal, Crémerin), tak i pro teplou (Charmidor, Montaver).
—
Víte, jaká země má největší spotřebu sýru na světě? Není to ani Francie či Nizozemí jak by každý očekával…
Největší spotřebu sýrů v Evropě mají Řekové- 31kg. Následují je země jako: Finsko, Francie, Německo, Nizozemí a Itálie. V České republice je průměrně konzumováno 17,7kg na osobu. Ve světě jsou poté největšími konzumenty země západní Evropy a USA, nejnižší konzumace připadá na země 3. světa.
Produkce sýrů:
- USA: 5 515 mil. tun
- Německo: 2 309 mil. tun
- Francie: 1 782 mil. tun
- Itálie: 1 005 mil. tun
- Nizozemí: 888 mil. Tun
Zdroj: Savencia a Českomoravský svaz mlékárenský, foto: Savencia